Vloerisolatie

  • Bespaar €250 per jaar
  • Verhoog het wooncomfort
  • Binnen 1 dag geplaatst

Uw vloer isoleren

Nooit meer koude voeten, zonder uw verwarming hoger te zetten? Dat is nu binnen handbereik dankzij vloerisolatie. Uw vloer wordt al snel zo’n 4 graden warmer! Daarnaast helpt een goede vloerisolatie ook vocht en schimmel tegen te gaan – uw huis wordt dus niet alleen een comfortabelere maar ook gezondere plek om te wonen. De investering in vloerisolatie is binnen een paar jaar terugverdiend, Milieu Centraal heeft berekent dat het rendement van een vloerisolatie te vergelijken is met 8% rente op een spaarrekening.

Gezond klimaat

Vloerisolatie is niet alleen goed voor uw comfort en energie-rekening: ook het milieu gaat er veel op vooruit. Minder stoken betekend minder luchtvervuiling en co2 uitstoot, die onstaat bij het verbranden van gas.

Besparing en kosten isolatie onderkant vloer

Het is goed voor het milieu om de vloer van je begane grond te isoleren. Met vloerisolatie gebruik je op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas. Dat scheelt 250 euro per jaar op je energierekening en 600 kilo CO2-uitstoot. Vloerisolatie kost voor een gemiddelde woning ongeveer 1800 euro. Vloerisolatie is makkelijk aan te brengen als je een hoge kruipruimte onder de vloer hebt. Maar ook zonder (of met een lage) kruipruimte is het mogelijk.

Type Woning Gemiddelde kosten Jaarlijkse besparing
Tussenwoning €1400 €200
Twee-onder-een-kap €1600 €250
Vrijstaande woning €2800 €390

Van geen naar zeer goede isolatie onderkant vloer (Rc=3,5). Besparing berekend met een hr-ketel en gasprijs van 79 cent per m3 (prijspeil 2019).

Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Met name woningen die gebouwd zijn voor 1991 zijn nauwelijks geïsoleerd en hebben veel voordeel van vloerisolatie. Verder moet de kruipruimte minimaal 45 centimeter hoog zijn, zodat er voldoende werkruimte is om de isolatie aan te brengen.

Gratis prijzen op maat

De prijzen in de bovenstaande tabel zijn een indicatie. In de praktijk blijkt dat de kosten per bedrijf tot wel 30% verschillen. Door meerdere offertes te vergelijken, ontdek je heel eenvoudig bij welk bedrijf je de beste deal krijgt.